Царьову та його помічникам платили по травень включно - більше 266 тисяч грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Царьову та його помічникам платили по травень включно - більше 266 тисяч грн

Казна та Політика
1181
Депутату-сепаратисту Олегу Царьову та його помічникам із держбюджету з початку цього року було виділено близько 266 тисяч гривень.
Про це йдеться у відповіді апарату парламенту на запит директора Аналітичної групи імені Григорія Сковороди Валерія Кучерука, копію якої Кучерук публікує в Facebook.
З неї слідує, що зарплата Царьову виплачувалася з січня по травень включно – попри те, що він останні місяці у Верховній Раді не з’являвся, а підтримував сепаратистів на сході України.
Зарплата народного депутата складає 17 тисяч 425 гривні на місяць (це без надбавок). Крім того, йому щомісячно відшкодовують кошти на виконання депутатських повноважень.
На оплату праці помічників Царьова протягом січня-травня використано 92 тисячі 399 гривень 77 копійок.
За підрахунками Кучерука, усього на утримання Царьова витрачено 266 тисяч 649 гривен 77 копійок, хоча ця сума може бути більшою чи меншою, бо у відповіді апарату ВР не згадані імовірні надбавки, а, з іншого боку, зарплату Царьову за пропуски могли нарахувати меншу.
За законом апарат ВР не мав права не виплачувати Царьову зарплату та інші кошти.
З іншого боку, наголошує Кучерук, витрачати такі бюджетні кошти на “одного з яскравих представників сепаратизму” недоречно, коли громадяни збирають гроші на бронежилети, тепловізори та інші речі, необхідні солдатам у боротьбі з сепаратистами.
Нагадаємо, що проти Царьова порушено кримінально справу за заклики до повалення конституційного ладу України та замах на її територіальну цілісність. Верховна Рада 3 червня позбавила його депутатської недоторканності.
В.о. генпрокурора Олег Махніцький заявив, що досудове розслідування встановило, що Царьов у період березня-квітня 2014 року умисно, відкрито, застосовуючи в тому числі засоби масової інформації, вчиняв публічні заклики до насильницької зміни влади і повалення конституційного ладу України.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас