Альфа-Банк купує банк "Форум" - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-Банк купує банк "Форум" - ЗМІ

Фондовий ринок
8616
Альфа-банк виграв у конкурсі Фонду гарантування вкладів фізосіб, який шукав покупця на портфель активів і пасивів проблемного Банку “Форум”. Про це повідомляє FinMaidan.
За тиждень до завершення терміну повноважень тимчасової адміністрації в Банку “Форум”, повноваження якої закінчуються 13 червня, установі вдалося знайти інвестора. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 5 червня підбив підсумки конкурсу з продажу активів і пасивів Банку “Форум”, які вранці 6 червня були узгоджені з Мінфіном і НБУ.
Точна сума переданого портфеля повинна бути затверджена до 13 червня – останнього дня роботи тимчасової адміністрації. Фонд відхилив інші варіанти “порятунку” грошей вкладників: не буде ані приєднання проблемної установи до Укргазбанку, ані його санації нинішнім власником – народним депутатом Вадимом Новинським.
Йдеться про порятунок не всього Банку “Форум”, а коштів його клієнтів. Альфа-банк отримає всі ліквідні активи і частину пасивів Банку “Форум”, точний обсяг яких буде названо лише після їхньої оцінки.
Нагадаємо, що кредитний портфель Банку “Форум” почав погіршуватися ще в 2009 році, коли колишній власник банку німецький Commerzbank відмовлявся йти на реструктуризацію боргів, відправляючи всі прострочені кредити до суду. У 2012-му установу викупив Вадим Новинський фактично за борги. Після аудиту в 2013 році з’ясувалося, що колишній власник приховав справжній стан справ у банку і не сформував резерви під проблемні кредити в потрібному обсязі. Свої відносини сторони з’ясовували у суді.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас