У Міненерго розраховують на додаткові 11 млн грн від реалізації сортового вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міненерго розраховують на додаткові 11 млн грн від реалізації сортового вугілля

Енергетика
95
Реалізація сортового вугілля ДП “Вугілля України” дозволить забезпечити щомісячний додатковий дохід майже 11 млн грн. Про це йдеться в офіційних документах Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
У Міненерго відзначають, що реалізацію сортового вугілля з травня 2014 р. може здійснювати виключно ДП “Вугілля України”.
“Міністерство енергетики та вугільної промисловості України прийняло рішення про заборону самостійної реалізації сортового вугілля. З травня поточного року реалізацію сортового вугілля здійснює виключно ДП” Вугілля України”.
Зараз здійснюється пошук ринків збуту сортового вугілля. Додатковий прибуток очікується до 11 млн грн на місяць (150 грн/тонну)”, – підкреслюють у відомстві.
Очікується, що заборона реалізації вугілля через посередників дозволить здійснювати реалізацію продукції за прямими контрактами з тепловими генераціями і металургійними заводами, що матиме значний економічний ефект.
Нагадаємо, незважаючи на ситуацію в країні, українські шахти працюють за планом, нещодавно на Донеччині навіть відкрили нову лаву з видобутку.
“Після введення в експлуатацію панельної лави N1 шахта ім. Кірова ДП “Макіїввугілля” здійснює вуглевидобуток двома очисними забоями. Плануємо вийти на щодобовий видобуток 1500-1600 тонн вугілля”, – зазначив голова профспілки шахти Сергій Каменяр.
Довжина забою – 180 м, виїмкового стовпа – 900 м, середня потужність пласта – 0,95 м. Запаси пласта оцінюють у 194 тис. тонн вугілля. На новій ділянці встановлено модернізоване обладнання, яке пройшло капітальний ремонт. Щодня тут планують видобувати 750-800 тонн вугілля.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас