Fitch радить не ділити "Нафтогаз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch радить не ділити "Нафтогаз"

Фондовий ринок
370
Поділ НАК «НафтогазУкраіна» на дві компанії зробить їх операційно більш слабкими. Про це йдеться в звіті міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.
В агентстві відзначають, що наслідки нещодавнього рішення українського уряду про розділення «Нафтогазу» на два підприємства (з транспортування газу та зі зберігання газу) вже враховані в рейтингу дефолту емітента цієї компанії.
«На «Нафтогазі» продовжують негативно позначатися слабкі показники операційної діяльності та грошових потоків, тривалі розбіжності щодо цін на газ із «Газпромом» і втрата видобувних дочірніх підприємств у Криму. Обговорення поділу «Нафтогазу» триває вже довгий час, і, незважаючи на нещодавнє рішення уряду, ми очікуємо, що процес реорганізації, ймовірно, буде тривалий», – йдеться в повідомленні.
У Fitch вважають, що рішення розділити стабільну виручку від транзиту газу і виручку від видобутку і зберігання газу скорочує диверсифікацію і, ймовірно, призведе до того, що дві нові компанії будуть операційно більш слабкі.
Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо реформування Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» зі створенням на її базі двох компаній, які відповідають за транзит і зберігання газу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас