Іспанські бонди розпалюють апетит інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанські бонди розпалюють апетит інвесторів

Фондовий ринок
244
Прибутковість 10-річних облігацій Іспанії в понеділок, 9 червня, знизилася від позначки нижче прибутковості подібних американських бондів вперше за 4 роки, пише газета The Wall Street Journal.
За даними Tradeweb, прибутковість іспанських облігацій становить 2,579%, державних бондів США – 2,615%.
Подібна ситуація не спостерігалася відтоді, як в Європі вибухнула боргова криза, а падіння відсоткових ставок за іспанськими бондами вказує на успіхи, досягнуті Мадридом протягом минулих 2 років, вважають аналітики.
Зростання активності на ринку іспанських паперів обумовлене впевненістю інвесторів у значному зниженні ймовірності дефолту країни за облігаціями. Після цього інвестори почали скуповувати іспанські бонди, оскільки їхня прибутковість була вища, ніж у інших активів.
Більше того, ринок зміцнився після того, як Європейський центральний банк (ЄЦБ) накачував фінансову систему ліквідністю, для підтримки відновлення у валютному блоці.
Примітно, що апетит інвесторів до боргових паперів інших європейських держав, низка яких були близькі до дефолту лише 2 роки тому. Темпи зростання котирувань облігацій здивували навіть тих інвесторів, які були налаштовані дуже оптимістично.
Незважаючи на скорочення Федеральною резервною системою програми QE і заяви американського регулятора про підвищення базової ставки, інвестори продовжили вкладати в американські папери, що стало причиною зниження відсоткової ставки US Treasuries.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас