СБ виділить Україні $500 млн - після розробки механізму рекапіталізації банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ виділить Україні $500 млн - після розробки механізму рекапіталізації банків

Кредит&Депозит
355
Світовий банк надасть Україні 500 млн дол фінансової допомоги після реформування Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) і розробки механізму рекапіталізації банків, повідомляє представник СБ.
Відзначається, що рада директорів Світового банку наприкінці липня прийме рішення про виділення уряду 500 млн дол.
Раніше Міністр фінансів Олександр Шлапак заявив, що якщо воно буде позитивне, уряд отримає гроші в другій половині року, а точніше – восени, запевнили у СБ. Раніше повідомлялося, що СБ прийняв рішення на додаток до фінансування інвестиційних проектів виділити Києву позику на політику розвитку в 1,5 млрд дол з семирічним пільговим періодом.
За словами представника банку, сума поділяється на дві частини: 1 млрд дол – на структурні реформи, в тому числі в сфері держзакупівель, енергетичного сектора, а також спрощення умов ведення бізнесу, і 0,5 млрд дол – на реформу банківського сектора. За словами співрозмовника видання, одна з основних вимог СБ – законодавче розширення повноважень ФГВФО та затвердження механізму фінансової підтримки у разі його нездатності виплатити гарантовану суму (до 200 тис. грн) всім вкладникам збанкрутілих банків.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас