Газовий конфуз: переговори щодо газу між Україною і РФ знову закінчилися безрезультатно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газовий конфуз: переговори щодо газу між Україною і РФ знову закінчилися безрезультатно

Енергетика
2013
У ході п’ятого раунду переговорів України, Росії та ЄС щодо газу, що проходив у понеділок, ніяких рішень не прийнято. Про це в ніч на вівторок повідомив єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер.
Єврокомісар також зазначив, що переговори щодо газу Росія-Україна-ЄС перенесено або на вечір вівторка, або на ранок середи. За його словами, питання про час переговорів буде вирішено у вівторок вдень.
“Наші українські та російські партнери повинні порадитися зі своїми урядами, і переговори можуть продовжитися у вівторок о дев’ятій вечора або в середу о дев’ятій ранку”, – сказав єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер в ніч на вівторок по завершенні семигодинної зустрічі.
Він зазначив, що не зважаючи на тривалі переговори, що включають в себе питання ціни газу, чинних контрактів і ринкової ситуації, у сторін досі збереглися “відкриті питання” і “різні позиції”. За словами Еттінгера, Росія, Україна і ЄС домовилися “не вживати невірних дій”.
Попередній раунд тристоронніх переговорів пройшов у Брюсселі 2 червня. У ньому взяли участь голова Міненерго РФ Олександр Новак, єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер, а також міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.
Його головною темою було питання врегулювання української заборгованості за газ. За підсумками переговорів, що відбулися 2 червня, сторони домовилися не звертатися до суду і не переривати постачання газу до наступного раунду тристоронніх консультацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас