Що пообіцяв 5-й президент України Порошенко у своїй інавгураційній промові: всі важливі моменти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що пообіцяв 5-й президент України Порошенко у своїй інавгураційній промові: всі важливі моменти

Казна та Політика
4830
Президент України Петро Порошенко називає головною своєю метою збереження єдності України. “Я йду на посаду президента, щоб зберегти і зміцнити єдність України”, – сказав він в ході своєї інавгураційної промови в суботу в будівлі Верховної Раді України.
Свою промову Петро Порошенко почав словами “Слава Україні!”.
Президент України Петро Порошенко заявляє про готовність надати коридор для виїзду російських найманців за межі України.
“Я не хочу війни, я не прагну до помсти, хоча перед очима великі жертви, принесені українським народом. Я прагну до миру і доб’юся єдності України. Тому починаю свою роботу з пропозиції мирного плану”, – сказав він у своїй інавгураційній промові в суботу в будівлі Верховної Ради України.
Порошенко також наполегливо закликав усіх, хто незаконно взяв у руки зброю, скласти його. “У відповідь гарантую, по-перше, звільнення від кримінальної відповідальності тих, на чиїх руках немає крові українських воїнів і мирних людей, і тих, хто непричетний до фінансування тероризму”, – підкреслив президент.
“По-друге, контрольований коридор для російських найманців, які захочуть повернутися додому”, – підкреслив глава держави.
Президент України Петро Порошенко також заявляє, що Україна була і залишиться унітарною державою.
“Мрії про федералізацію не мають грунту в Україні”, – сказав він у своїй інавгураційній промові в суботу в будівлі Верховної Ради України.
Крім того, Президент України Петро Порошенко заявляє, що єдиною державною мовою в Україні залишиться українська.
“Жити по новому означає, що не можна нехтувати волею народу, жити вільно означає вільно розмовляти рідною мовою, керуватися 10-й ст. Конституції. А вона визначає українську мову, як єдину державну, який гарантує вільний розвиток російської та інших мов”, – сказав він.
Також Петро Порошенко виступає за проведення дострокових парламентських виборів.
“Важливою частиною суспільного запиту є повне перезавантаження влади, якими є і дострокові вибори до парламенту”, – сказав він.
Петро Порошенко заявив у своїй інавгураційній промові, що найближчим часом має намір поїхати “на схід країни з миром”.
“З чим як президент приїду до вас в найближчий час. З миром. З проектом децентралізації влади. З гарантією вільного використання у вашому регіоні російської мови. З твердим наміром не ділити українців на правильних і неправильних. З поважним ставленням до специфіки регіонів, з право місцевих громад на свої нюанси в питаннях історичної пам’яті, релігійних традицій”, – заявив Порошенко, звертаючись до співгромадян на сході країни російською мовою.
“Сьогодні нам потрібен легітимний партнер по діалогу. Говорити з бандитами ми не будемо”, – підкреслив президент України.
Він також переконаний у необхідності підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.
“Угода про асоціацію ми розглядаємо лише як перший крок до повноправного членства України в Європейському Союзі”, – сказав.
Глава держави повідомив, що вже зараз готовий підписати другу частину Угоди про асоціацію з ЄС, що стосується створення зони вільної торгівлі, і чекає відповідної готовності від європейської сторони.
“Я думаю, що позиція українського парламенту та воля українського народу створять нам всі умови, щоб найближчим часом в ЄС Україна отримала перспективу членства, оскільки ніхто не має право вето на європейський вибір”, – підкреслив новий президент України.
Президент України заявляє, що влада готова оголосити дострокові місцеві вибори в Донбасі для врегулювання ситуації в регіоні.
“Сьогодні нам потрібен легітимний партнер по діалогу. Говорити з бандитами ми не будемо, і ми готові оголосити дострокові місцеві вибори на Донбасі для формування партнерів по діалогу”, – сказав Петро Порошенко.
Крім того він висловився за досягнення домовленості між владою і народом України для спільної боротьби з корупцією.
“Нам потрібен загальнонаціональний антикорупційний пакт між владою і народом. Суть його проста: чиновники не беруть, а люди не дають. Ми не зможемо змінити країну, якщо не змінимо себе, своє ставлення до власного життя, до життя всієї країни”, – сказав він у своїй інавгураційній промові в суботу в будівлі Верховної Ради України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас