Міністр агрополітики вважає, що в селі стане жити "модно" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр агрополітики вважає, що в селі стане жити "модно"

Аграрний ринок
2157
Жити в селі перспективніше, ніж у місті, вважає міністр агрополітики Ігор Швайка, тому держава всіляко повинна підтримувати людей, які хочуть жити в селі. «В ідеалі адаптація до сільського життя має відбуватися так: приїхала людина в громаду, сказала, що їй потрібна ділянка землі, до цього в Держзембанку її поінформували, де є такі наділи. У сільраді згодні виділити землю, але на умовах: ти живеш в селі; твої діти ходять у сільську школу; сім’я є учасником місцевої соцінфраструктури», – говорить міністр.
На його думку, якщо вдасться правильно вирішити земельні питання, жити в селі стане модно. «Люди втомилися від шаленого ритму життя в містах, від загазованості і стресів. Інша річ – будиночок в селі. Вийшов вранці на ганок, свіже повітря, випив парного молочка – ось воно просте людське щастя. І багато українців це розуміють: є художники, які переїжджають в занедбані хутори, а є люди, які хочуть з нуля навчитися фермерству, – упевнений Швайка.
У зв’язку з цим, міністерство агрополітики планує допомогти таким людям, за допомогою проекту «сімейного фермерства». «Для його розвитку на базі Укрдержфонду підтримки фермерських господарств хочемо створити нормальну мережеву структуру – сільськогосподарські консультаційні центри, де б людей навчили, як виростити зерно, як створити ферму, куди продати молоко. Людина бере мікрокредит, приїжджає в село, відбудовує інфраструктуру. Це може бути цікаво не тільки втомленим від суєти городянам, а й вихідцям з села, яких мама виховувала і говорила: їдь у місто – виб’єшся в люди. Але вдома все одно краще», – резюмує міністр.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас