Обміняти закордонний паспорт тепер можна за 30 хвилин - Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обміняти закордонний паспорт тепер можна за 30 хвилин - Мін'юст

Казна та Політика
3446
Процедура обміну закордонного паспорта громадянина України тепер буде займати близько 30 хвилин, повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає прес-служба Мін’юсту.
«Минулого разу на отримання закордонного паспорта я витратив кілька днів, збираючи відповідні довідки в різних відомствах. Тепер ця процедура в єдиних центрах надання адміністративних послуг забирає максимум 30 хвилин», – сказав він.
Міністр зазначив, що значно скоротити час отримання різного виду адміндокументів вдалося завдяки рішенню передати до Єдиних центрів низку адміністративних послуг. За словами Петренка, на сьогодні в 50 Єдиних центрах, які працюють по всій Україні, надається 52 види послуг.
За словами міністра, в Єдиних центрах, крім звичайних, незабаром видаватимуть і біометричні паспорти.
«Повномасштабна видача біометричних паспортів планується з 1 січня 2015 року. Хоча не виключаю, що ми запустимо відповідний пілотний проект ще до кінця року. Громадяни зможуть отримати біометричні паспорти в центрах з надання адмінпослуг. Завдяки біометричним паспортам українці зможуть виїжджати до країн Європейського Союзу без візи», – зазначив голова Мін’юсту.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас