Обсяг торгів акціями українських компаній на Варшавській біржі збільшився на 46% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг торгів акціями українських компаній на Варшавській біржі збільшився на 46%

Фондовий ринок
290
На головному майданчику Варшавської фондової біржі обсяг торгів акціями українських емітентів у травні становив $105 млн, що на 13% більше, ніж у травні минулого року, і на 46% більше, ніж у квітні поточного року. Про це повідомляє сайт Investfunds.
Майже в 9 разів збільшилися обсяги торгів одного з найбільших в Україні виробників яєць компанії Ovostar Union, також набагато збільшилися обсяги вугледобувної Сoal Energy (в 3 рази) і сільськогосподарської IMC (в 2,5 рази).
Загальний обсяг торгів акціями всіх цих компаній становить $3 млн.
У травні інвестори найчастіше купували акції Kernel, що входить до індексу “блакитних фішок”, найбільшого виробника цукру в Україні Astarta, а також сільськогосподарського виробника Agroton: на $95 млн (+21% до травня минулого року), близько $3,5 млн (-41%) і $2,5 млн (-52​​%).
Обсяги торгів акціями виключених з обороту на початку травня KSG Agro, Westa Sadovaya Group знизилися в річному вираженні на 99%.
За останніми даними на сайті біржі, датованими 3 червня, індекс акцій українських компаній WIG-Ukraine становить 351,49 в.п. За останній місяць він збільшився на 10,41%.
Нагадаємо, наприкінці травня індекс український акцій, що котируються на Варшавській фондовій біржі, майже оновив історичний мінімум, сягнувши 310,58 пунктів, що всього на 1 пункт вище, ніж мінімальне зафіксоване значення.
Українські акції подешевшали на тлі позитивної динаміки основних індикаторів варшавського ринку, які додали близько 1%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас