Техніка, яку повернули Україні з Криму, непридатна до використання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Техніка, яку повернули Україні з Криму, непридатна до використання

Казна та Політика
3294
90% техніки, яку повертають Україні з окупованого Криму, практично непридатна до використання. Про це заявив командир частини 145-го ремонтно-відновлювального полку в Миколаєві, підполковник Володимир Олефір, передає ТВі.
“Якщо бронетанкову техніку можна буде використовувати, то автомобільну – навряд чи, адже вона дуже сильно зіпсована. Для її відновлення потрібно багато часу і зусиль. Практично кожна машина вимагає серйозного капремонту”, – зазначив офіцер.
За його словами, російські військові віддають Україні практично непридатну до подальшого використання техніку.
“Причому якщо вона і була в робочому стані до відправлення, то її навмисно виводили з ладу. Для цього знімали двигуни, паливні насоси, електроприлади. Все, що не могли зняти, – трощили і ламали”, – зазначив командир 145-го ремонтно-відновного полку підполковник Володимир Олефір.
Кожну отриману одиницю військові ремонтники оглядають і складають відомість про дефекти. Як пояснив начальник організаційно-штатного управління бронетанкового управління озброєння ЗС України полковник Володимир Дудар, це необхідно для того, щоб потім оцінити суму збитків і надалі подати позов проти Росії в міжнародні суди.
Зазначимо, відновлюють отриману техніку на базі 145-го ремонтно-відновлювального полку, де інтенсивність робіт за останні місяці зросла в чотири рази.
Як повідомлялося, 3 червня з акваторії Севастополя вивели чергову групу допоміжних і спеціальних суден Військово-морських сил Збройних сил України, які в березні поточного року були захоплені і заблоковані військовослужбовцями РФ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас