Henkel купує французького виробника побутової хімії Spotless за 940 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Henkel купує французького виробника побутової хімії Spotless за 940 млн євро

Фондовий ринок
311
Німецький хімічний концерн Henkel набуває французького виробника побутової хімії Spotless Group SAS за 940 млн євро з урахуванням боргу. Операція буде фінансуватися за рахунок власних коштів концерну. Вона вимагає, зокрема, схвалення відповідних держорганів і, як очікується, буде закрита не пізніше I кварталу 2015 р.
Бренди Spotless доповнять існуючий портфель Henkel у низці сегментів ринку, сказано в повідомленні, що дозволить німецькому концерну зміцнити свої позиції в Західній Європі.
Французька Spotless займається виробництвом різної побутової хімії, у тому числі засобів для боротьби з комахами, під брендами Eau Ecarlate, Dylon, Grey and Catch, які представлені в тому числі у Франції, Італії, Іспанії, країнах Бенілюксу та Великобританії, відзначає «Прайм». Оборот компанії в 2013 фінансовому році сягнув близько 280 млн євро.
Основні напрямки бізнесу Henkel – виробництво миючих засобів і засобів чищення, виробництво косметики та засобів гігієни, виробництво клеїв і розвиток промислових технологій. Акції Henkel торгуються на Франкфуртській біржі. У 2013 р. обсяг продажів Henkel становив 16,36 млрд євро, чистий прибуток – 1,59 млрд євро, йдеться в повідомленні інформагентства.
На російському ринку Henkel працює з 1991 р., компанія представлена ​​такими світовими брендами, як миючі засоби Persil, Losk, косметика Schauma, Gliss Kur, Palette, Brillance, будівельні суміші Ceresit, клей для шпалер Metylan і інші. Крім того, Henkel в результаті придбання виробництв у Росії став випускати в країні такі вітчизняні марки, як миючі засоби «Ласка», «Пемос», «Пемолюкс», клей «Момент» та ін. У 2012 р. виручка Henkel в Росії перевищила 1 млрд євро, повідомляла компанія. За даними Euromonitor, Henkel займає 16,1% російського ринку побутової хімії та 5,3% – косметики. В Росії у компанії шість заводів, заявлено будівництво ще двох. У грудні 2013 р. Henkel закрив операцію з придбання в Росії заводу з виробництва косметичної продукції компанії ТОВ «Веллхім», одного з найбільших російських виробників аерозольної продукції, в тому числі автокосметики, лаку для волосся і освіжувачів повітря. Компанія на 100% належала австрійській Wellchem ​​Holding GmbH.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас