Розділ "Нафтогазу" призведе до підвищення тарифів на газ - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розділ "Нафтогазу" призведе до підвищення тарифів на газ - експерт

Енергетика
556
Розділ НАК “Нафтогаз України” на декілька компаній в кінцевому підсумку призведе до підвищення ціни на газ для споживачів. Про це під час прес-конференції зазначив співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.
Він зазначив, що на початковому етапі розділення “Нафтогазу” не буде мати безпосереднього впливу на газові тарифи, проте з часом останні будуть підвищені.
“Розділ “Нафтогазу” призведе до підвищення тарифів для кінцевого споживача. Подивіться останні інтерв’ю пана Коболєва (голови правління “Нафтогазу”- ред.). Він запропонував усім споживачам встановити ринкову ціну 517 доларів за тисячу кубометрів”, – зазначив Д. Марунич.
Він пояснив, що зростання тарифів буде логічним наслідком витрат на реформування.
“Все це пояснюється на дуже простому прикладі. Ось є облгаз, який одночасно продає, транспортує і дистрибує газ. У нього є машина, є штат, є офіс. Якщо облгаз, за європейським законодавством, розділять на 2 частини – отже, має бути вже 2 машини, вдвічі більше працівників, два офіси. Що це означає для кінцевого споживача? Звичайно, підвищення тарифів”, – підсумував експерт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас