Гривня в червні може зміцнитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня в червні може зміцнитися

Валюта
8246
Вартість гривні в червні залежатиме від політичних подій і ситуації на Сході України. Курс готівкового долара США в цей період може коливатися в діапазоні 11,40 – 12,10 грн, прогнозує Сергій Поплавський, директор компанії FIBO Україна.
За його словами, позитивний вплив на гривню чинить успішне проведення президентських виборів і те, що нова легітимна влада приступить до виконання своїх зобов’язань вже найближчим часом. Проте, курс національної валюти буде залежати від подальшого розвитку ситуації на сході України. Вже зараз події на Донбасі роблять сильний тиск на гривню. Ведення бойових дій викликає недовіру до національної валюти, що в свою чергу може відгукнутися підвищенням попиту в першу чергу на американський долар.
Стримуючим фактором від девальвації гривні є і очікування отримання другого траншу кредиту МВФ наприкінці липня в розмірі 1,4 млрд. доларів. Водночас не варто відкидати і нові зовнішні потрясіння, у тому числі зміну цін на газ з боку Росії, що може негативно вплинути на дефіцит поточного рахунку платіжного балансу і підвищити курс долара США до рівня 13 грн. і вище.
«На даний момент існує тенденція до зміцнення курсу гривні. Однак говорити про курс 11,0 грн. за долар поки передчасно. Швидше за все, до такого рівня готівковий долар може повернутися в разі розв’язання конфлікту з Росією в газовій сфері і припинення бойових дій на сході країни», – вважає Сергій Поплавський.
Середній курс продажу готівкового долара США за підсумками травня підвищився на 0,354% до 11,892 грн. З початку 2014 р. гривня девальвувала на 50%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас