З окупованого Криму виведено ще три українські судна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З окупованого Криму виведено ще три українські судна

Казна та Політика
514
З акваторії окупованого Російською Федерацією Криму виведено ще три судна Військово-морських Збройних сил України. Про це у вівторок, 3 червня, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.
“3 червня, з акваторії тимчасово окупованого міста Севастополь вивели чергову групу допоміжних і спеціальних суден Військово-морських сил Збройних сил України, які у березні цього року було силою захоплено і заблоковано військовослужбовцями Російської Федерації”, – йдеться в повідомленні.
Уточнюється, що у першій половині дня в певне місце у нейтральних водах було виведено рятувальне буксирне судно “Ізяслав”, судно контролю фізичних полів “Сєвєродонецьк” і морське водолазне судно “Кам’янка”. Після завершення свого формування, група судів вирушила в напрямку портів материкової частини України.
Зазначимо, буксирування “Сєвєродонецька” та “Ізяслава” здійснює морський буксир “Гайдамака” (ДП “Миколаївський морський торговельний порт”), а “Кам’янки” – морський буксир “Корець” українських ВМС.
Окрім того, до складу групи суден також входить навчальний катер ВМС ЗС України “Нова Каховка”, завдання якого – пошуково-рятувальне забезпечення переходу морем.
Варто відзначити, що станом на сьогоднішній день з окупованого Криму у порти материкової частини України виведено 35 бойових кораблів, катерів і суден українських ВМС.
Нагадаємо, 27 травня прес-служба в.о. президента, голови Верховної Ради Олександра Турчинова повідомила, що загальна вартість виведеного з Криму військового майна і техніки перевищила 1 мільярд доларів США.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас