З АВТОВАЗа звільнять 8,5 тис. осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З АВТОВАЗа звільнять 8,5 тис. осіб

Світ
1002
З АВТОВАЗа планується звільнити близько 8,5 тис. осіб, заявив під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним голова адміністрації Самарської області Микола Меркушкін. Губернатор особливо відзначив, що влада регіону докладе зусиль для того, щоб звільнені могли знайти нову роботу.
“Ми вводимо особливу економічну зону, йдемо за графіком і введемо цього року першу чергу повністю. Там приблизно 3,5 тисячі робочих місць буде створено. Вводимо технопарк цього року, до кінця року. Там буде до 5 тисяч, але не одразу, а з часом, тому що там інтелектуальна праця – не лише прості люди там потрібні будуть”, – зазначив Меркушкін.
В області створено спеціальний штаб, завдання якого полягає в тому, щоб “максимально нейтралізувати соціальний ефект від скорочень”, пояснив він. Меркушкін додав, що загалом у Самарській області на одного безробітного сьогодні пропонується майже чотири вакансії.
Після закінчення розмови Володимир Путін прийняв дострокову відставку Миколи Меркушкіна, дозволивши йому брати участь у нових виборах голови Самарської області. За словами Меркушкіна, всенародно обраний губернатор може швидше вирішувати багато складних питань, у тому числі проблему неефективних витрат.
Раніше повідомлялося, що АВТОВАЗ має намір знизити чисельність співробітників підприємства на 7,5 тис. осіб, в т.ч. керівників різної ланки на 2,5 тис., робітників – на 5 тис. На кінець III кварталу 2013р. кількість працівників АВТОВАЗа становила 67 тис. 135.
У середині квітня 2014р. Бу Андерссон в інтерв’ю РБК роз’яснив проведену на АВТОВАЗі політику скорочення робочих місць.
“Зараз моє основне завдання – турбота про тих, хто залишився на заводі, тому новий персонал ми не набираємо. Довелося знизити на 20% чисельність керівників, фахівців і службовців. Частина менеджерів скористалася пропозицією про звільнення за згодою сторін. Для цього з лютого по квітень були передбачені компенсаційні виплати від п’яти до трьох середніх місячних заробітків працівника. Працівники передпенсійного віку отримали можливість піти на дострокову пенсію. Зниження чисельності робітників здійснили за рахунок природного зменшення. Звичайно, ситуація зі звільненнями неприємна, для когось драматична, але ми робимо все за правилами. Тепер необхідно забезпечити трудову стабільність для тих, хто залишився працювати у нас”, – підкреслив Андерссон.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас