Депутати вирішили узаконити електронну комерцію в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати вирішили узаконити електронну комерцію в Україні

Казна та Політика
2396
На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради був прийнятий за основу проект закону “Про електронну комерцію” (№ 2306а від 17.06.2013). Підготували документ народні депутати Ольга Белькова, Наталія Агафонова, Оксана Продан, Павло Розенко, Олександр Мочков, Валерій Карпунцов (усі – “УДАР”), Олександр Риженков, Олексій Азаров (обидва – Партія регіонів) і Андрій Шевченко (“Батьківщина”).
Основна мета законопроекту – встановлення чітких правил гри на ринку електронної комерції, які б, за задумом авторів згаданого документа, гарантували дотримання “законності, прозорості та правдивості” при взаємодії всіх його учасників. Що, в свою чергу, “прискорить інтеграційні процеси в світовий інформаційний простір”.
Досягти поставлених результатів можна буде завдяки встановленню та дотриманню “основних принципів електронної комерції”. Наприклад, забезпеченню вільної можливості займатися підприємницькою діяльністю з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. Крім того, передбачається встановлення рівності за юридичною силою договорів, укладених як в електронній, так і в інших – передбачених законодавством – формах.
У пояснювальній записці до законопроекту його автори підкреслили необхідність зміни тим, що “правове регулювання електронної форми бізнесу носить фрагментарний характер”. Більше того, “в Україні на сьогодні не існує спеціального закону, який би системно регулював взаємовідносини учасників ринку електронної комерції”, визнають народні депутати. Набуття чинності закону про е-комерцію, прогнозують його автори, підвищить конкурентоспроможність українських компаній на глобальному ринку і залучить іноземних інвесторів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас