Нацбанку дуже не вистачає публічності і раціональності - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанку дуже не вистачає публічності і раціональності - експерт

Казна та Політика
703
Національному банку України потрібно дуже уважно висловлювати свою позицію стосовно кожних своїх дій. Таку думку в коментарі Finance.UA висловив директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.
“Наприклад, продовжили дію постанови (про обмеження на зняття валютних депозитів – ред) – потрібно, аби голова центрального банку пояснив, чому така ситуація і чому не можна зробити по-іншому, і як це вплине на банківську систему. Відбулася зміна ідеології стосовно курсової динаміки – значить, треба пояснити, що центральний банк вважає рівноважним курс не 11 грн./$, а 12 грн. Тоді це буде зрозумілим”, – додав він.
“Тобто, знов дуже не вистачає публічності і раціональності. Знов мова має йти про конкретні тези й рекомендації центрального банку. А інакше це буде невпевненість, побоювання населення за свої кошти, а відтак будь-які дії центрального банку призведуть до того, що як населення, так і бізнес будуть дуже обережно ставитись до своїх коштів у банківській системі”,- підсумував експерт.
Нагадаємо, Національний банк України вирішив продовжити обмеження на зняття коштів з валютних депозитів до 1 вересня.
Більше про наслідки продовження дії постанови Нацбанку № 328 читайте у статті “Як свіже обмеження на зняття валютних депозитів може вилитись у новий виток девальвації гривні”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас