Брокбізнесбанк не вдалося врятувати від банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Брокбізнесбанк не вдалося врятувати від банкрутства

Кредит&Депозит
4624
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запропонував Нацбанку України ліквідувати Брокбізнесбанк, який входив до бізнес-імперії олігарха-втікача Сергія Курченка.
“Оскільки не було знайдено інвестора, фонд направив пропозицію Національному банку про відкликання у Брокбізнесбанку банківської ліцензії”, – заявили в прес-службі фонду.
У НБУ поки що рішення щодо цього не приймали. “На сьогодні постанови НБУ у нас ще немає”, – сказали в прес-службі ФГВФО.
Нагадаємо, у Брокбізнесбанку з 3 березня до 2 червня працювала тримісячна тимчасова адміністрація фонду. У період діяльності тимчасової адміністрації Фонд гарантування вкладів шукав інвесторів для відновлення платоспроможності Брокбізнесбанку, проте зробити цього не вдалося.
Брокбізнесбанк до виникнення проблем входив до двадцятки найбільших українських банків, свої кошти йому довірили понад 670 тис. осіб і 20 тис. корпоративних клієнтів.
Восени минулого року банк перейшов під контроль групи СЄПЕК. Офіційно повідомлялося про те, що їй належить лише 40% акцій установи. До кінця зими банк збанкрутував і був узятий під опіку Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.
Дізнатися більше про вигідні депозитні програми, а також про стан справ у проблемних банків ви можете в огляді депозитного ринку від Finance.UA за травень 2014 р. – з інфографікою.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас