США та ЄС запобігли повномасштабному вторгненню Росії в Україну, - МЗС Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США та ЄС запобігли повномасштабному вторгненню Росії в Україну, - МЗС Польщі

Казна та Політика
7195
Дії США і Євросоюзу запобігли повномасштабному вторгненню Росії в Україну, вважає міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.
“Американські і європейські дії вже, можливо, запобігли повномасштабному вторгненню в Україну”, – зазначив міністр в інтерв’ю CNN.
При цьому, на його думку, провідну роль у зовнішньому захисті України відіграють США, а не ЄС. Сікорський повідомив, що незважаючи на президентські вибори, ситуація в Україні продовжує залишатися нестабільною. Реагуючи на цю ситуацію, НАТО зміцнило свою присутність біля кордону Росії, США направили 150 десантників до Польщі.
“Ми вітали б і більше військ, і з Європи, і з США”, – зазначив Сікорський.
“Ми просто вважаємо, що рівень безпеки на всій території НАТО повинен бути вищий. І на сьогодні у нас є бази НАТО, як спадщина холодної війни, в місцях, де вони були корисні під час протистояння з Радянським Союзом і неефективні зараз, враховуючи події останньої чверті століття. І це має тепер бути переглянуто”, – підкреслив глава польського МЗС.
Він також висловив сподівання, що новий лідер України Петро Порошенко зможе забезпечити стабільність.
“Петро Порошенко – виходець з Партії регіонів, був міністром при Януковичі. І він та людина, яка заслуговує довіри Заходу і яка в змозі мати справу з Росією”, – вважає Сікорський.
Нагадаємо, США вважають пропозицію Росії про створення гуманітарних коридорів в Луганській і Донецькій областях лицемірством.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас