Google витратить мільярди доларів на будівництво супутників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google витратить мільярди доларів на будівництво супутників

Фондовий ринок
465
Корпорація Google планує витратити від 1 до 3 млрд дол на будівництво 180 супутників, які повинні забезпечити можливість виходу в інтернет для жителів віддалених частин світу. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела в компанії, знайомі з деталями проекту.
Супутники, яким належить постачати інтернет в райони, де відсутні провідні інтернет-з’єднання, будуть перебувати нижче, ніж звичайні.
Проект Google очолює Грег Вайлер – засновник стартапу O3b Networks, що спеціалізувався на складанні супутників для роботи на середній орбіті.
Останнім часом великі IT-компанії звертають все більше уваги на потенційних інтернет-користувачів в регіонах, де мережева комунікація з різних причин ускладнена.
У квітні Google для забезпечення інтернет-з’єднання у віддалених частинах світу придбав виробника безпілотних літальних апаратів Titan Aerospace. Сума угоди не розголошувалася, але відомо, що в березні компанію за 60 млн дол планувала купити Facebook.
Google збирається використовувати безпілотники в тому числі для спостережень за погодою і проведення ландшафтної зйомки. У Titan Aerospace їх називають “атмосферними супутниками”.
Фахівці по-різному оцінюють можливі витрати Google на реалізацію супутникового проекту. Голова консалтингової компанії в галузі виробництва супутників TMF Associates Тім Фаррар вважає, що будівництво 180 апаратів обійдеться компанії в 600 млн дол.
Голова TelAstra Inc., іншої консалтингової компанії в тій же галузі, Роджер Раш вважає, що проект обійдеться Google на суму до 20 млрд дол.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас