Центробанк РФ припинив діяльність десяти українських банків у Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк РФ припинив діяльність десяти українських банків у Криму

Фондовий ринок
884
Центральний банк Росії припинив діяльність ще десяти українських банків на території Криму і Севастополя. Таке рішення прийняте регулятором для захисту інтересів вкладників і клієнтів, законні права яких були порушені через фактичну зупинку роботи філій банків, повідомляє прес-служба Центробанку.
Було припинено діяльність підрозділів Укрексімбанку, банків «Південний» і «Хрещатик», Укргазбанку, «Українського інноваційного банку», Фінбанку, Південкомбанку, Єврогазбанку, «Піреус банку МКБ» і Брокбізнесбанку.
Вкладники банків, у тому числі індивідуальні підприємці, зареєстровані за місцем проживання на території Криму, отримають компенсацію розміром 100 відсотків від суми, але не більше 700 тисяч рублів через Фонд захисту вкладників, створений за аналогією з Агентством зі страхування вкладів. Компенсація буде виплачена в російських рублях за рахунками, відкритими до 1 квітня 2014 року.
Раніше Національний банк України заборонив банківським установам країни працювати в Криму. Нацбанк обгрунтував свій крок тим, що у нього немає можливості проводити банківське регулювання і нагляд, валютний контроль та державний фінансовий моніторинг за діяльністю банків на півострові.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас