Путін запропонував уподібнити російську платіжну систему японській — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін запропонував уподібнити російську платіжну систему японській

Фінтех і Картки
1623
Російська платіжна система (НПС) може бути створена за зразком японської JCB і китайської China UnionPay. Про це повідомив президент Росії Володимир Путін на зустрічі з головою ВТБ Андрієм Костіним. Він додав, що національний платіжний оператор матиме угоди з іноземними партнерами.
Андрій Костін розповів, що в травні ВТБ об’єднав свою процесингову систему з «Об’єднаною російською системою». Таким чином, приблизно третина російських банків тепер зможе здійснювати розрахунки без виходу за межі країни. За словами Костіна, таке об’єднання має стати прообразом для майбутньої НПС.
Закон про національну платіжну систему прийнятий після того, як іноземні платіжні оператори почали блокувати картки, випущені російськими банками, які підпали під санкції. У Росії визнали, що Visa і MasterCard занадто уразливі для політичного тиску з боку урядів країн Заходу.
На початку травня Володимир Путін підписав пакет поправок до закону «Про національну платіжну систему», які зажадали від Visa і MasterCard або будівництва в Росії власних процесингових центрів або розміщення в ЦБ забезпечувальних внесків у розмірі дводенного обороту (в сукупності близько 2,9 мільярда доларів). У зв’язку з цим представники Visa заявляли, що можуть відмовитися від роботи в Росії. Проте потім держава пом’якшила свою позицію. 27 травня стало відомо, що розмір внесків встановлюватиметься урядом за погодженням з Банком Росії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас