Українські морські порти зараз усунені від південно-східного транзиту - через високі збори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські морські порти зараз усунені від південно-східного транзиту - через високі збори

Казна та Політика
1136
Ускладнені процедури оформлення вантажів у портах і високі збори призвели до того, що порти України виключені зі схеми доставки вантажів з Китаю та Південно-Східної Азії до Європи. Про це в ході міжнародної конференції “Транспортна мережа Чорноморського регіону: комплекс комунікацій між Європою, Азією та іншими континентами” в рамках Міжнародного транспортного тижня в Одесі заявив виконавчий директор Асоціації портів Чорного та Азовського морів (BASPA) Георгій Токман.
Він зазначив, що однією з головний проблем судноплавства в Чорному морі є пропускна спроможність протоки Босфор. Тому свого часу, з метою його розвантаження, були розроблені нові схеми вантажопотоків. Зокрема, потік між Чорноморським і Прибалтійським регіонами мали взяти на себе комбіновані (контейнерні та контрейлерні) поїзди.
“Але сьогодні імпорт з Південно-Східної Азії йде навколо Європи, а потім через Прибалтику – до України. Наші порти виключені з цієї схеми, вантажі їх обходять”, – заявив представник BASPA. За його словами, причинами цього, зокрема, є високі портові збори і складні процедури оформлення транзитних вантажів. “У всьому світі вони не оглядаються, а скануються”, – підкреслив Токман.
Нагадаємо, восени 2013 року в ході міжнародного форуму “Дунайська синергія” в Одесі виконавчий директор BASPA рекомендував переключити східні вантажопотоки, що йдуть “навколо Європи”, на короткі шляхи Дунаєм.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас