РФ обіцяє створити ударні безпілотники в 2014 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ обіцяє створити ударні безпілотники в 2014 році

Світ
855
Дослідно-конструкторські роботи зі створення ударних безпілотних літальних апаратів з великою тривалістю польоту почнуться в Росії вже в 2014 році. Про це, як повідомляє РІА Новини, заявив заступник міністра оборони Юрій Борисов. За його словами, ці роботи будуть проводитися спільно Міністерством оборони Росії і Досвідченим конструкторським бюро імені Сімонова (колишнє ОКБ «Сокіл»).
Як очікується, державні спільні випробування або досвідчена військова експлуатація нових ударних апаратів може початися в 2017 році. На сьогодні завершуються науково-дослідні роботи за проектом ударних безпілотників. У перспективі, за словами Борисова, російські ударні безпілотні апарати зможуть вирішувати стратегічні завдання, оскільки будуть малопомітними. Крім того, безпілотники будуть відрізнятися від пілотованих апаратів більшою бойової стійкістю.
Міністерство оборони Росії в 2011 році проводило тендер на розробку двох ударних безпілотних літальних апаратів масою в п’ять і одну тонну, відповідно. Цей тендер виграли ОКБ імені Сімонова і санкт-петербурзька компанія «Транзас», які згодом вирішили об’єднати зусилля зі створення апаратів. Слід зазначити, що незабаром після укладення контракту повідомлялося, що випробування перспективного безпілотника почнуться вже в 2015 році.
У рамках проекту з розробки ударних безпілотників «Транзас» займається створенням електронних бортових систем апарату, систем керування та навігації. Розробкою планера, в свою чергу, займається ОКБ імені Сімонова. Апарат планується сконструювати за модульною схемою з можливістю оперативної заміни обладнання та озброєння залежно від типу завдання. Прийняти безпілотники на озброєння планується до 2020 року.
На сьогодні розробкою перспективного ударного безпілотника займається і компанія «Сухой». Апарат масою 20 тонн, як очікується, з’явиться в 2018 році. Він створюється з використанням технологій перспективного авіаційного комплексу фронтової авіації (ПАК ФА) Т-50. «Сухой» був призначений виконавцем контракту на розробку важкого ударного безпілотника в липні 2012 року. У цьому проекті також бере участь російська літакобудівна корпорація «МіГ».
У середині лютого 2014 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив, що військове відомство до 2020 року має намір витратити на програму оснащення збройних сил безпілотними літальними апаратами 320 мільярдів рублів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас