Росія неодмінно надасть гуманітарну допомогу ДНР - стверджує прес-секретар Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія неодмінно надасть гуманітарну допомогу ДНР - стверджує прес-секретар Путіна

Кримінал
2054
Росія неодмінно надасть самопроголошеній Донецькій народній республіці гуманітарну допомогу. Про це прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив «Російській службі новин».
«Гуманітарна допомога буде надана їм обов’язково, але щодо військової нічого сказати не можу. Про це потрібно запитати самих військових, але гуманітарну допомогу, безумовно, надамо», – пояснив Пєсков.
Напередодні в МЗС РФ заявили, що Москва чекає від Києва заходів щодо забезпечення доставки гуманітарної допомоги до постраждалих від конфлікту регіонів. «28 травня Міністерство закордонних справ Російської Федерації направило міністерству закордонних справ України ноту, в якій увага української сторони зверталася на те, що на адресу російської сторони надходять настійні звернення від громадян і організацій, що перебувають в зоні конфлікту в східних регіонах України, де внаслідок силових дій є людські жертви і численні постраждалі, з проханням про надання термінової гуманітарної допомоги, насамперед медикаментами та медичними препаратами», – додали в російському зовнішньополітичному відомстві.
У Москві організовано збір гуманітарної допомоги для жителів Донецької та Луганської республік, повідомив представник самопроголошеної ДНР Олексій Муратов. Продукти, ліки, одяг та інші речі приймають у Козачому центрі по вулиці Молодогвардійська, будинок 46, корпус 3, а також у Фонді слов’янської писемності і культури в Чернігівському провулку, будинок 9/13. «Вже відправлено 20 тонн гуманітарних вантажів до Ростова-на-Дону, а звідти у Донецьк та Луганськ», – розповів Муратов.
У ноті підкреслюється, що «російська сторона готова надати населенню в згаданих регіонах необхідне сприяння, і в зв’язку з цим українській стороні запропоновано в найкоротші терміни вжити необхідних заходів щодо забезпечення термінової доставки російської гуманітарної допомоги до охоплених конфліктом регіонів». Конкретні маршрути та умови транспортування такої гуманітарної допомоги, наголошується в ноті, могли б бути узгоджені в робочому порядку по лінії відповідних російських та українських відомств.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас