Міненерго скасував ліквідацію "Вугілля України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго скасував ліквідацію "Вугілля України"

Енергетика
407
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України відмовилося від ліквідації державного підприємства “Вугілля України”, яке було заплановано програмою економічних реформ екс-президента Віктора Януковича. Про це на прес-конференції повідомив перший заступник голови відомства Юрій Зюков.
“Наказ на ліквідацію скасований. Структура працюватиме в найближчі три-чотири роки”, – зазначив заступник міністра. За його словами, необхідність в роботі ДП відпаде тільки у випадку виходу державних шахт на самоокупність, оскільки оператор потрібен тільки в разі бюджетного дотування Держвуглепрому.
“Ми сподіваємося, що підемо від державних дотацій і “Вугілля України” буде не потрібне, оскільки кожна шахта зможе продавати своє вугілля виходячи з собівартості”, – зазначив заступник міністра. Для виконання поставленого завдання в Міненерго мають намір імплементувати програму зниження собівартості видобутку сировини, а також виставити пул найбільш привабливих шахт на приватизацію.
За словами Зюкова, “Вугілля України” підписав мирові угоди з низкою банків про реструктуризацію заборгованості за раніше залученими кредитами.
ДП “Вугілля України” – оператор оптового ринку вугільної продукції України. У серпні 2013 року був підписаний наказ на ліквідацію підприємства в рамках лібералізації ринку вугілля в країні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас