Селищним та сільським радам дозволили оформляти спадщину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Селищним та сільським радам дозволили оформляти спадщину

Казна та Політика
1073
Верховна Рада дозволила селищним та сільським радам оформляти спадщину. Депутати підтримали в другому читанні і в цілому відповідний законопроект народного депутата Сергія Міщенка.
Відповідно до законопроекту, сільські та селищні ради наділяються повноваженнями з оформлення спадщини (зокрема, у випадку призначення виконавців заповіту за місцем відкриття спадщини, надання свідоцтва про право на спадщину).
Як зазначив у коментарі журналістам нардеп Сергій Міщенко, право на оформлення спадщини голови селищних рад отримають з 2015 року.
За його словами, після місцевих виборів голови сільрад пройдуть відповідне навчання з тим, щоб вміти оформляти спадщину.
“У людей буде альтернатива: або піти до нотаріуса, або піти до голови сільради”, – сказав С.Міщенко.
Закон також доповнює статтю “Про нотаріат” новими частинами, які врегулюють питання видавання свідоцтв про право на спадщину, на земельний пай, на земельну ділянку, на майно, що підлягає реєстрації, на грошовий вклад. При цьому передбачається видавання зазначених свідоцтв про право на спадщину тільки спадкоємцям першої та другої черги за законом.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас