Кількість угод купівлі-продажу квартир в Києві скоротилася в 10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість угод купівлі-продажу квартир в Києві скоротилася в 10 разів

Нерухомість
1672
За словами президента українського представництва міжнародної федерації нерухомості FIABCI Олександра Бондаренка, на ринку нерухомості Києва і всієї України зокрема спостерігалося значне скорочення кількості угод купівлі-продажу квартир.
“За березень місяць, у квітні приблизно та сама ситуація – 350 угод за офіційними звітами Мін’юсту на весь Київ. Це при тому, що в докризовий час було приблизно 3,5 тисячі транзакцій на місяць”, – сказав Бондаренко.
Особливо помітна повна зупинка ринку в східних регіонах України, додав експерт. І хоча бажаючих продати нерухомість у цих регіонах чимало, попиту на неї немає.
Також Бондаренко розповів, що в Києві впав попит на квартири, що здаються в оренду, у зв’язку з чим ціни на них знизилися на 30-50%.
Крім цього, за останні кілька місяців вартість квартир у Києві в доларовому еквіваленті впала на 15%, кількість угод знизилася в багато разів. Про це повідомив президент Союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов.
“Ринок буквально за 4 місяці, навіть менше, просів на 15% у доларовому еквіваленті”, – зазначив Рубанов.
Експерт розповів, що в гривневому еквіваленті ціна на квартири в Києві значно збільшилася через девальвацію національної валюти, тому ціни на квартири як і раніше малодоступні для середньостатистичних покупців.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас