Україна та Іспанія розвиватимуть співпрацю в космічній сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та Іспанія розвиватимуть співпрацю в космічній сфері

Світ
384
Україна та Іспанія домовилися про розвиток співробітництва в космічній сфері.
Як повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в українському космічному відомстві, плани сторін закріплені підписаним ДКАУ та Національним інститутом аерокосмічних технологій Іспанії (INTA) рамковою угодою про співробітництво в галузі космічної діяльності.
Згідно з документом, напрямами співпраці визначені: пускові послуги; ракети-носії; космічні апарати; наземна інфраструктура космічних систем; управління та експлуатація космічних апаратів різного призначення; дистанційне зондування Землі; наукові дослідження.
До сфери співробітництва також увійшли: система контролю та аналізу космічної обстановки (СКАКО); глобальні і навігаційні супутникові системи (ГНСС); космічний зв’язок; нові технології та інновації; розвиток промислової інфраструктури.
Іспанська INTA виступає європейським партнером у розпочатому в жовтні 2013 р. Україною та ЄС проекті Twinning “Посилення інституційної спроможності ДКАУ в частині реалізації європейських космічних програм у галузі супутникової навігації (EGNOS/Galileo) та дистанційного зондування Землі (GMES)”.
У рамках проекту ЄС виділив Україні EUR1,45 млн на гармонізацію і імплементацію з європейськими нормами українського законодавства та технічних регламентів в галузі супутникової навігації та дистанційного зондування Землі (ДЗЗ).
Україна та ЄС підписали угоду про співпрацю в проекті європейської глобальної навігаційної супутникової системи (ГНСС) EGNOS/Galileо в грудні 2005 року в Києві. Україна ратифікувала угоду в 2007 році, ЄС – восени 2013 року. Угода набрала чинності в листопаді минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас