У Єгипті обрали нового Президента - ним став генерал, який скинув старого президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Єгипті обрали нового Президента - ним став генерал, який скинув старого президента

Світ
527
Абдель Фаттах аль-Сісі, генерал, який скинув Президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі, здобув переконливу перемогу на президентських виборах в Єгипті.
За попередніми результатами, які стали відомі в четвер, 29 травня, він набрав 93,3 відсотка голосів, тоді як його єдиний суперник, соціаліст Хамдін Сабах, отримав 3,0%. 3,7% бюлетенів були визнані недійсними.
При цьому нижчою, ніж очікувалася, виявилася явка виборців – на рівні 44,4%. Всього в Єгипті виборче право мають 54 мільйони осіб.
Коли стали відомі перші дані про підсумки виборів, в Каїрі почалося тріумфування. Прихильники аль-Сісі вийшли на вулиці, розмахуючи національними прапорами, автомобілісти висловлювали свою радість гудками. У небо запускали численні феєрверки. Урочистості тривали до ранку.
Після подій «арабської весни», в результаті якої був повалений Хосні Мубарак і прийшли до влади ісламісти в особі «Братів-мусульман», на аль-Сісі покладаються надії на повернення політичної та економічної стабільності, зазначає Reuters.
Абдель-Фаттах аль-Сісі в 2013 році очолив переворот, в ході якого Мурсі був зміщений. Виступи «Братів-мусульман», за підтримки яких Мурсі прийшов до влади, та інших прихильників поваленого Президента були жорстко придушені армією. Наприкінці січня 2014 Адлі Мансур, призначений тимчасовим Президентом Єгипту, присвоїв аль-Сісі звання фельдмаршала. Після теракту, в якому були звинувачені ісламісти, проти «Братів-мусульман» почалися репресії, суди винесли сотні смертних вироків членам руху.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас