Азіатські інвестори скуповують іспанську нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські інвестори скуповують іспанську нерухомість

Нерухомість
1160
Іспанська нерухомість стала об’єктом інтересів групи інвесторів з Китаю. Підігріває попит на нерухомість той факт, що деякі великі інвестори уже почали купувати її з інвестиційною метою.
Особливим попитом серед китайських інвесторів користується нерухомість на півдні країни в місті Марбелья, яке відоме своїми хорошими полями для гольфу і низькими цінами на житло.
За перші три місяці поточного року кількість будинків, що продаються, досягла 83 тис. Про це свідчать офіційні дані, опубліковані в травні. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року показник зріс на 14%. У той же час ціни продовжують перебувати поблизу рівнів середини 2003 р. після обвалу під час світової кризи, однак свіжі статистичні дані сигналізують про позитивні зміни.
Варто зазначити, що частка купованого іноземцями житла була високою в I кварталі – 12% від загального обсягу. Європейські покупці як і раніше є основними покупцями житла в Іспанії, проте експерти вважають, що зростання покупців з Китаю сприятиме відновленню даного сектора.
“У 2013 році значний обсяг коштів прийшов на іспанський ринок зі Сходу. Причому китайці в першу чергу зацікавлені в придбанні житла в Барселоні і Мадриді, а також на півдні країни в місті Марбелья, яке відоме своїми хорошими полями для гольфу і низькими цінами на нерухомість”, – зазначив Джейсон Хам, керівник з розвитку бізнесу в Іспанії Lucas Fox.
За його словами, китайці, як правило, зацікавлені в купівлі апартаментів у центрі міста, які близько розташовані до торговельних центрів і елітних міжнародних шкіл.
“Останні 12 місяців були поворотними для іспанського ринку нерухомості. Разом зі зміцненням впевненості на ринок повернулися іноземні покупці, яких привернули історично низькі ціни”, – додав Джейсон Хам.
Як зазначив Хесус Гонсалес Мас, який є головним юристом і директором офісу Sotheby’s International Realty в Барселоні, в останні місяці спостерігалося різке зростання інтересу з боку азіатських інвесторів, які шукають великі готелі та майданчики для розвитку нових масштабних проектів.
“Місто має величезний потенціал для розвитку нових проектів, які є основними джерелами інвестиційних коштів”, – зазначив Хесус Гонсалес.
Крім цього, притоку іноземних коштів сприяє початок реалізації програми “Золота віза”, в рамках якої при купівлі нерухомості вартістю понад 500 тис. євро інвестор отримує вид на проживання.
Раніше стало відомо, що відомі мільярдери, що керують хедж-фондами, Джон Полсон і Джордж Сорос, зробили кроки щодо іспанського ринку нерухомості і активно скуповують частки в компаніях, задіяних у даному секторі.
Імениті мільярдери придбали великі пакети паперів іспанської іпотечної інвестиційної компанії Hispania Activos Inmobiliarios. Причому обсяг вкладень кожного з мільярдерів склав 92 млн євро. Як заявляло керівництво компанії, незабаром можливе проведення IPO на Мадридській фондовій біржі.
Планується, що компанія буде продовжувати купувати нерухомість у найбільших містах Іспанії, потенціал зростання вартості якої досить високий.
Більше того, на початку поточного року також стало відомо, що мільярдер Білл Гейтс також купив частку в іспанській компанії FCC, що спеціалізується на інфраструктурних проектах
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас