Росія в газовому партнерстві з Україною поводиться по-дружньому - запевняє Путін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія в газовому партнерстві з Україною поводиться по-дружньому - запевняє Путін

Енергетика
2802
Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія в газовій співпраці з Україною веде себе не просто як партнер, а по-дружньому, при цьому він вважає “безглуздим” ставити під сумнів відповідні контракти від 2009 року.
“Я думаю, що для всіх об’єктивних спостерігачів зрозуміло, що позиція РФ щодо наших енергетичних контрактів, енергетичного співробітництва з Україною не просто партнерська, а більш ніж дружня”, – заявив В.Путін на засіданні з членами уряду.
Він нагадав, що Росія поставила Україні безкоштовно обсяг газу більше ніж річний обсяг поставок до Польщі. “Це не може тривати нескінченно, це просто неможливо. Всі це прекрасно розуміють”, – сказав В.Путін.
Водночас президент РФ, кажучи про газові контракти з Україною від 2009 року, дію яких, за словами голови Міненерго Олександра Новака, було підтверджено українською стороною, зауважив, що їх “важко заперечувати”.
“Вони підписані українською стороною, причому тими ж самими людьми, які досі при владі знаходяться і виконують їх з 2009 року. Ставити їх під сумнів просто безглуздо”, – сказав В.Путін.
Глава держави відзначив, що О.Новак і глава ВАТ “Газпром” Олексій Міллер провели переговори у тристоронньому форматі Росія-ЄС-Україна з питання енергетичних відносин з Києвом.
“Настає певний момент, а саме момент, пов’язаний з можливим переходом на передоплату нашими українськими колегами при поставках газу в Україну. Це жорстка міра, передбачена контрактом від 2009 року”, – сказав В.Путін.
Він попросив О.Новака і О.Міллера доповісти про переговори, що відбулися, і досягнуті домовленості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас