ЄС оголосив - головною країною-транзитером газу залишається Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС оголосив - головною країною-транзитером газу залишається Україна

Енергетика
887
“Південний потік” – це новий газопровід в стані проекту, який з точки зору обсягів постачання нічого не змінює. Про це заявив єврокомісар з енергетики Гюнтер Оттінгер.
“Це новий маршрут, але це не нове джерело постачання. Це газ, який надходитиме в ідентичних кількостях і який продаватиметься “Газпромом”, – сказав Г. Оттінгер.
За його словами, зараз питання вивчається, зокрема, зацікавлені держави консультуються з Єврокомісією. При цьому він додав: “Ми не знаємо точно, ані де буде розташовуватися цей проект, ані де він буде проходити”.
За його словами, потрібно мінімум три роки, щоб “Південний потік” запрацював на повну потужність, тому на короткострокові перспективи проект не вплине. “Це нічого не змінює у заходах, які ми повинні вжити на короткострокову перспективу. Зараз важливо займатися існуючими газопроводами, і головною країною транзиту для газу до Європи залишається Україна”, – сказав Г. Оттінгер.
Також єврокомісар зазначив, що Болгарії, яка зараз веде переговори і має міжурядову угоду з Росією, вже вказано на неповну відповідність цієї угоди європейському законодавству.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас