Порошенко - Росії: "Ми вирішили газову проблему по-ринковому. Походіть ще по базару, може, комусь і сподобається" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко - Росії: "Ми вирішили газову проблему по-ринковому. Походіть ще по базару, може, комусь і сподобається"

Енергетика
107499
Україна не купуватиме російський газ за ціною 500 доларів за куб.м. Про це повідомив лідер президентських перегонів в Україні Петро Порошенко в інтерв’ю російському виданню “Новая газета”.
“Росія хоче продавати його (газ – ред.) Вже по 500 Україні. Добре. Але Україна не купуватиме цей газ, він їй не потрібен”, – заявив Порошенко.
Він пояснив, що Україна планує скоротити споживання блакитного палива, а також розраховує на реверсні поставки.
“По-перше, ми будемо завозити реверсний газ. По-друге, будемо скорочувати споживання. По-третє, будемо розвивати технологію сланцевого газу і побудуємо термінал по зрідженому газу – у нас є домовленості з нашими американськими партнерами щодо доставки його сюди”, – розповів Порошенко.
“Щодо зими – у нас зараз рекордні запаси газу. Плюс, повторюю, з осені починається реверс зі Словаччини, плюс реверс з Угорщини, Польщі. Так, ми вирішили проблему по- ринковому. Росія хоче продавати газ по 500 доларів ? Спасибі, не треба. Походіть ще по базару, може , комусь і сподобається. Але нам за такою ціною газ не потрібен. Раніше був потрібен, а зараз ні. Чому раніше було по-іншому – тому, що завжди в ціні на газ була певна корупційна складова, що закладалася колишньою владою України. А ось зараз її бути не повинно і не буде. При цьому я не кажу: “Та проживемо ми без вашого російського газу!”. Я кажу: “Давайте шукати здоровий ринковий підхід”“, – зауважив Порошенко.
Український політик сподівається, що Росія припинить газовий шантаж України.
“Газ повинен перестати бути вашим кийком, це всього лише ринковий товар. А час кийків і шантажу закінчився, кийок більше працювати не буде. Ні з Україною, ні з іншими країнами Європи”, – підкреслив український політик.
Він переконаний , що за два роки Україна повністю вирішить свою енергетичну проблему.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас