Росія може припинити постачання газу в Україну вже 3 червня - Газпром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може припинити постачання газу в Україну вже 3 червня - Газпром

Енергетика
1655
Якщо Україна і Росія не домовляться про оплату боргу за спожитий російський газ, 3 червня Газпром може припинити його постачання. Про це заявив голова правління російського Газпрому Олексій Міллер.
“Якщо не буде досягнута домовленість про 100 відсоткову оплату за постачання газу, якщо не буде досягнута домовленість хоча б про те, коли буде погашений нинішній борг, то, відповідно, терміном на 2 червня (термін оплати за червневі постачання), якщо газ не буде оплачений за червень, ми надішлемо Україні повідомлення про те, що постачання газу з 10 ранку 3 червня становитимуть нуль кубометрів на добу”, – говорить Міллер.
У свою чергу, раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що якщо до 29 травня між Нафтогазом України і російським Газпромом не будуть підписані договори, то компанії зустрінуться в Стокгольмському арбітражі.
За його словами, російська сторона поки що діє неконструктивно, проте шанс на підписання угоди між газовими компаніями ще залишається.
Нагадаємо, напередодні в НАК Нафтогаз України повідомили, що в газових переговорах з Росією, які відбувалися за участю ЄС, ніякого прогресу не було досягнуто.
За даними російської компанії, борг України зараз становить близько 3,5 мільярда доларів.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас