Вибори усунули причини відмовити Україні у наданні летальної військової допомоги - Wall Street Journal — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибори усунули причини відмовити Україні у наданні летальної військової допомоги - Wall Street Journal

Світ
2913
Сьогодні видання Wall Street Journal закликало США та інші західні країни надати Україні військову допомогу летального характеру, мотивуючи це тим, що обраному президенту Петру Порошенку необхідно захищати незалежність України від російських атак.
“Минулі вибори в Україні усунули для США і Європи приводи для того, щоб продовжувати відмовляти Україні в летальній військовій допомозі. Протягом двох десятиліть армія Києва не отримувала належної уваги, і тепер демонструє нерівні успіхи в боротьбі з бійцями ополчення, кращі з яких озброювалися і проходили підготовку в Росії. Франція продає Росії бойові кораблі типу “Містраль”, але при цьому захід відмовляється допомогти дружній демократичній країні захистити себе від агресії”, – йдеться в статті.
Видання запевняє, що ймовірність виникнення громадянської війни в Україні цілком реальна, і рішення у вигляді створення федерації можливо тільки за умови, що Київ відновить дієвий контроль над своїми кордонами.
США і ЄС можуть допомогти новому президенту України введенням додаткових санкцій для посилення тиску на Москву. Поки Москва продовжує окупувати Крим і сіяти хаос на сході України, немає ніяких причин для нормалізації відносин з Кремлем”, – пише Wall Street Journal.
На думку видання, Росія хоче розширити сферу свого впливу в Європі і перетворити Україну на чергового “авторитарного сатрапа”.
“Недільне голосування показало, що українці хочуть бути разом із заходом і разом з тим – мирно співіснувати з Росією. І тепер перед Заходом варто моральна завдання – підтримати цей вибір”.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас