Новина дня: Китай запропонував Росії заселити Сибір китайськими громадянами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новина дня: Китай запропонував Росії заселити Сибір китайськими громадянами

Світ
8154
Китай запропонував Росії заселити Сибір. Таку думку на зустрічі з представниками РФ висловив заступник голови КНР Лі Юаньчао.
На додаток до грошових інвестицій у Росії, східний сусід РФ пропонує зробити ще і “інвестиції трудовим капіталом” та заселити малозаселені території Сибіру і Далекого Сходу.
“Прямі китайські інвестиції в Росію перевищують $4 млрд. По-моєму, це незначна цифра. Цього року я бував у латиноамериканських країнах, які набагато менше ніж Росія, а там інвестиції Китаю сягають десятків мільярдів доларів. Так що в плані інвестицій нам потрібно і далі просувати нашу роботу”, – сказав Лі Юаньчао.
Він зазначив, що на тлі складних процесів у світовій економіці Росія і Китай можуть спільними зусиллями зайняти особливу нішу.
“У Росії відчутна науково-технічна, ресурсна та інтелектуальна перевага. У Китаю є свої сильні сторони – це величезний ринок, найбільший у світі, який далі нарощується. У Китаї найбільші робочі сили, величезні фінансові ресурси”, – перерахував Лі Юаньчао.
На його погляд, ефективне поєднання цих факторів створить умови для зростання економіки і Росії, і КНР.
“По-перше, між нами природне економічне співробітництво, не те що співпраця через якийсь океан. По-друге, наша співпраця є взаємодоповнюючою. Як сказали наші бізнесмени, в Росії велика територія, а в Китаї найбільш працьовитий в світі народ. Якщо ми зможемо поєднати ці фактори, то отримаємо істотний розвиток. У Росії велика територія і мало народу, в Китаї – навпаки”, – додав він.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас