У Південній Кореї створили прозору оперативну пам'ять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Південній Кореї створили прозору оперативну пам'ять

Технології&Авто
883
Вчені Сеульського національного університету (Південна Корея) вигадали спосіб виготовлення прозорих модулів пам’яті, які будуть застосовуватися в прозорій електроніці: ноутбуках і, майже напевно, смартфонах.
Дослідницька команда кафедри електротехніки Університету розробила методику виготовлення модулів пам’яті, які будуть здатні пропускати крізь себе до 80% видимих ​​світлових променів.
Такий результат був отриманий завдяки електричним і оптичним особливостям відновленого оксиду графену, який і використовували для резистивного перемикання, необхідного під час запису інформації в модуль пам’яті.
Особливі властивості графена дозволяють зберігати біти пам’яті, забезпечуючи достатню ємність для створення на основі цього матеріалу модулів оперативної пам’яті.
Графенові модулі пам’яті можуть зберігати інформацію не менш ніж 100 тисяч секунд у високотемпературних умовах – до 85°C.
Слід уточнити, що технологія все ж перебуває на експериментальній стадії і являє собою робочий прототип. Учені поки що не беруться робити прогноз, коли саме вони зможуть зібрати перший повністю прозорий телефон.
Проте, корейці вважають, що їхній винахід поклав початок створенню відповідних пристроїв, і їх поява рано чи пізно – питання вже вирішене.
У січні 2014 року наукові лабораторії з університетів Небраски і Стенфорда (США) створили найшвидший у світі тонкоплівковий органічний транзистор.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас