Російський автопрорив: "ГАЗ" налагодить випуск "ГАЗель Next" в Туреччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський автопрорив: "ГАЗ" налагодить випуск "ГАЗель Next" в Туреччині

Фондовий ринок
943
“Група ГАЗ” (входить до холдингу “Російські машини”) має намір налагодити виробництво легких вантажних автомобілів “ГАЗель Next” в Туреччині, заявив голова “Російських машин” Манфред Айбек.
“Ми розпочнемо виробництво та дистрибуцію в Туреччині “ГАЗель Next” “Євро-5” в кооперації з Mersa Otomotiv. Наші плани залежать від багатьох факторів: від обсягу імпорту, портфеля замовлень”, – зазначив Айбек.
Mersa Otomotiv – турецький автовиробник і дистриб’ютор, партнер “Групи ГАЗ”. Раніше сторони запустили великовузлове складання “ГАЗель-бізнес” в Сакарі (Туреччина).
За словами Айбека, “Група ГАЗ” займає до 50% ринку легких вантажівок в Росії. “Ми експортуємо “ГАЗель Next”, зокрема, до країн СНД і таким партнерам, як Куба. Також ми працюємо з країнами Південно-Східної Азії та Північної Африки. Ми маємо намір вийти з автомобілем “ГАЗель Next” на ринки Європи.
Ми досягли стандарту “Євро-5” і отримали сертифікат на продаж автомобілів “ГАЗель” в країнах Євросоюзу. На сьогодні у нас частка експорту становить 17%”, – заявив Айбек. Автовиробник підтвердив відповідність 43 вимогам безпеки і отримав 113 міжнародних сертифікатів, 74 з яких – на компоненти. Група веде роботу з можливими дистриб’юторами в декількох країнах ЄС з налагодження системи продажу та обслуговування.
У 2014 р. “Група ГАЗ” розпочала випуск авто, які відповідають стандарту “Євро-5”. Закінчується підготовка виробництва автомобілів Next “Євро-5” на потужностях в Туреччині. Продажі моделі почнуть наприкінці року.
У 2013 р. “Група ГАЗ” поставила за кордон 16,4 тис. авто (+15% у річному вираженні), що становить близько 17% від загального обсягу продажів. Експорт збільшився до країн СНД, Південно-Східної Азії, Північної Африки та Близького Сходу.
“Група ГАЗ” включає 18 підприємств, виробляє легкі і середньотонажні вантажні автомобілі, важкі вантажівки, автобуси, легкові авто, будівельно-дорожню техніку, силові агрегати і автокомпоненти. Основний акціонер групи – машинобудівний холдинг “Російські машини” (входить до “Базового елементу” Олега Дерипаски). Штаб-квартира групи розташована в Нижньому Новгороді.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас