Ростуризм: за травневі свята Крим відвідали майже 120 тис. російських туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ростуризм: за травневі свята Крим відвідали майже 120 тис. російських туристів

Світ
3225
Майже 120 тис. туристів-росіян відвідали Крим за травневі свята. Про це повідомив заступник голови Федерального агентства з туризму (Ростуризм) Дмитро Амунц.
“Тільки за травневі свята Крим відвідали 118 тис. росіян. Наша мета на рік – 3 мільйони”, – сказав Амунц.
“По Криму робота ведеться, намагаємося знайти точки зростання в Криму і Севастополі, щоб оперативно включити їхны пропозиції в ФЦП “Розвиток внутрішнього і в’їзного туризму в РФ до 2018 року”, – зазначив заступник керівника Ростуризму, виступаючи на засіданні комітету Ради Федерації з соціальної політики. йдеться про роботу зі створення туристично-рекреаційних кластерів і просування туристичних продуктів. Водночас Ростуризм, за словами Амунца, не планує якихось законодавчих змін щодо Криму до кінця року. “До 1 січня нічого не робимо, щоб не збити ті процеси, які вже йдуть”, – сказав він.
Раніше міністр курортів і туризму Республіки Крим Олена Юрченко зазначила, що на півострові працює 825 баз розміщення – “на будь-який смак і гаманець”. “Відпочинок від $20 до $120. У Криму 11,5 тис. пам’яток архітектури та культури, у тому числі 2,5 тис. приховані під водою. Пірнайте, дивіться, радійте, – підкреслила міністр. – У нас величезна кількість водоспадів, шість заповідників, прибережна смуга завдовжки в 500 кілометрів”.
“У 2013 році в Криму відпочили 6 млн осіб, з яких 65% були жителями України. Але ми впевнені, що цього року Росія нас не підведе і ми поб’ємо торішній рекорд. Дуже чекаємо діток з російських регіонів. Для них на Західному узбережжі відкрито безліч оздоровчих таборів, пансіонатів. Тяжкохворим дітям ми пропонуємо унікальну дельфінотерапію, яка багатьох, здавалося б, безнадійних маленьких пацієнтів поставила на ноги”, – сказала Юрченко.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас