Президент Франції розкритикував Євросоюз і закликав переглянути підходи до роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Франції розкритикував Євросоюз і закликав переглянути підходи до роботи

Світ
1369
Президент Франції Франсуа Олланд виступив з критикою європейських інститутів, передає французька радіостанція RFI.
“Євросоюз став непрозорим, якщо не сказати незбагненним, навіть для держав”, – заявив французький лідер Франсуа Олланд в спеціальному телезверненні до співгромадян.
На думку французького президента, “так тривати далі не може, ЄС повинен стати простим, щоб бути ефективним там, де від нього цього чекають, і піти звідти, де в ньому немає потреби”.
Разом з тим Олланд визнав, що “Євросоюзу вдалося за останні два роки подолати кризу в єврозоні”. Однак це здійснювалося за рахунок жорстких заходів економії, які закінчилися тим, що “розчаровані” народи, додав він.
Крім того, президент Франції закликав Євросоюз до зменшення ролі об’єднання, повідомляє Радіо Свобода. Заява Олланда пролунала після того, як у Франції вперше перемогла на виборах до Європарламенту партія Національний фронт, що виступає проти ЄС. Соціалістична партія Олланда показала на європейських виборах найгірший в історії результат.
У багатьох країнах Європи крайні ліві і праві партії досягли значних успіхів на виборах Європарламенту, що відбулися минулого тижня. На думку аналітиків, такі результати демонструють невдоволення європейців введеними Брюсселем заходами жорсткої економії, а також масовим безробіттям і імміграцією.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас