Україна має достатньо валюти для погашення зовнішнього боргу - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має достатньо валюти для погашення зовнішнього боргу - Мінфін

Казна та Політика
521
Міністерство фінансів України прогнозує повернення курсу національної валюти відносно долара США до економічно обгрунтованого рівня.
“Як тільки заспокоїться ситуація, я запевняю вас, ми зупинимо долар і повернемо до економічно обгрунтованого значення в районі 11 грн”, – запевнив міністр фінансів України Олександр Шлапак.
Крім того, держава має достатньо валютних резервів для погашення всіх зобов’язань до кінця поточного року, запевняє Міністерство фінансів.
“У нас достатньо на сьогоднішній день валюти для того, щоб заплатити за всіма нашими зобов’язаннями до кінця цього року. Я говорю зараз про державні зобов’язання і не кажу про зобов’язання суб’єктів. Якщо говорити про держзобов’язання перед Росією, то це $3 млрд, які ми повинні віддати до 20 грудня наступного року. Сподіваюся, що на той час валюта буде. Щодо кінця цього року: у нас є достатньо ресурсів для того, щоб розрахуватися за всіма своїми зовнішніми зобов’язаннями”, – повідомив Олександр Шлапак журналістам у Києві у вівторок.
Водночас міністр фінансів підкреслив, що Україна готова розрахуватися за газовим боргом перед РФ, як тільки буде досягнута домовленість про ціну на газ.
“Ми з Росією вже два місяці говоримо про те, що ми готові платити за газ після того, як вони нам підтвердять ціну за газ в подальшій перспективі. Але пропозиція, яку зараз озвучено: ви заплатите, а потім ми будемо говорити, вона нас не влаштовує. Давайте домовлятися про ціну, підписуємо ціну $268,5 або якусь іншу, якщо наші нафтогазівці на це погодяться. Ставимо крапку, і ще чорнила не встигнуть висохнути, як ми почнемо платити”, – сказав він.
Шлапак зазначив, що у випадку, якщо домовленості про ціну газу до кінця поточного тижня не будуть досягнуті, то “очевидно, нічого платити ми не будемо, але гроші у нас для цього є”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас