Американські вчені провели швидкісний інтернет на Місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські вчені провели швидкісний інтернет на Місяць

Технології&Авто
2995
Вчені з Массачусетського технологічного інституту у співпраці з інженерами NASA розробили технологію лазерного зв’язку, яка дозволяє на високій швидкості передавати з Землі на Місяць великі обсяги даних, навіть HD-відео.
Успішні 30-денні випробування системи Lunar Laser Communication Demonstration (LLCD), покликаної забезпечити високошвидкісний зв’язок між астронавтами і наземними станціями, були проведені восени минулого року.
В результаті широкосмугового підключення, встановленого між Землею і Місяцем (на відстані 384 633 кілометрів) з використанням лазерного випромінювання, була зафіксована швидкість передачі 19,44 мегабіта на секунду. А швидкість завантаження склала 622 Мбіт/c – це в тисячі разів швидше будь-якої радіочастотної системи.
Фізики після нових досліджень вирішили, що Всесвіт є голограмою LLCD – це об’єднана лазерна система, яка складається з наземного терміналу в Нью-Мексико і чотирьох окремих телескопів (діаметром близько 6 дюймів).
Інформацію, закодовану як імпульс невидимого інфрачервоного світла, відправляв на Місяць кожен з них. Таким чином, збільшувалися шанси, що хоча б один світловий промінь пройде через атмосферу Землі без спотворень, і буде прийнятий супутником LADEE, який знаходиться на місячній орбіті. LADEE також оснащується телескопом, який «збирає» лазерні пучки і направляє їх в оптоволокно. Потім фотодетектор перетворює імпульси ІЧ-світла в електричні імпульси, після чого вони перетворюються в інформацію.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас