Внески в Росії для іноземних платіжних систем встановить уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Внески в Росії для іноземних платіжних систем встановить уряд

Фінтех і Картки
253
Комісія уряду схвалила проект закону, що передає кабінету міністрів повноваження у сфері забезпечувальних внесків і штрафів для працюючих в Росії платіжних систем.
Внески будуть встановлюватися урядом за погодженням з Банком Росії. Мова йде про тих операторів, які не будуть відноситися до національно значущих платіжних систем. До них потраплять і найбільші іноземні гравці.
Раніше повідомлялося, що вимоги до платіжних систем будуть виведені з тексту закону про НПС і віддані на відкуп ЦБ або уряду. Таким чином держава пом’якшила свою початкову позицію, що передбачала щоквартальні внески в розмірі 25 відсотків від середнього денного обсягу платежів у Росії.
У свою чергу, в компаніях заявляли, що такі страхові депозити в декілька разів перевищать річний дохід компаній в РФ. Рада директорів Visa обіцяла, що не заплатить ні копійки незалежно від розміру внеску.
Закон про національну платіжну систему був прийнятий після того, як іноземні платіжні оператори почали блокувати картки, випущені російськими банками, що потрапили під санкції. У Росії визнали, що Visa і MasterCard занадто уразливі для політичного тиску з боку урядів країн Заходу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас