Росія підтвердила заборону на ввезення свинини з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія підтвердила заборону на ввезення свинини з ЄС

Аграрний ринок
372
Россільгоспнагляд не прийняв пропозицію ЄС про відновлення постачань до Росії живих свиней і свинини з Європи, в тому числі з Польщі та Литви, де виявлена ​​африканська чума свиней (АЧС).
“Пропозиція видається неопрацьованою і внаслідок цього не може бути прийнята”, – повідомляє Россільгоспнагляд. Росія чекає від Єврокомісії нових пропозицій щодо забезпечення безпеки продукції і наполягає на введенні нового ветсертіфіката на свинину.
У січні Росія ввела заборону на постачання живих свиней і свинини з Європи через виявлення АЧС в Польщі та Литві. Россільгоспнагляд запропонував провести регіоналізацію країн ЄС з АЧС і ввести новий ветеринарний сертифікат на свинину, в якому необхідно вказувати епізоотичну обстановку в ЄС.
ЄС не погодився з вимогою Росії і звернувся до СОТ, консультації розпочалися наприкінці квітня. На проведення консультацій відведено два місяці. Якщо сторони не знайдуть рішення, то питанням займеться третейський суд. У 2013 р. ЄС поставив до Росії свинини на 1,4 млрд євро.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас