НАТО планує розмістити війська на території держав колишнього радянського блоку - The Sunday Times — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО планує розмістити війська на території держав колишнього радянського блоку - The Sunday Times

Світ
2074
“Країни-члени НАТО розробляють плани з розміщення військ в державах колишнього радянського блоку, що покладе край угоді з Росією, укладеній після закінчення холодної війни”, – повідомляє кореспондент The Sunday Times Боян Панчевський.
Міністри оборони 28 країн НАТО обговорять ці плани на зустрічі в Брюсселі наступного тижня, яка має на меті підготувати програму для саміту лідерів цих держав у вересні, пише автор статті.
НАТО і Росія підписали так званий “Основоположний акт про взаємні відносини, співпрацю і безпеку” в 1997 році, в рамках якого вони дійшли угоди, що західні держави не будуть розміщувати значні військові сили на схід від Ельби”, – нагадує Панчевський.
Однак джерела в НАТО кажуть, що ця угода дійсна, тільки допоки “обстановка” залишається колишньою і обидві сторони дотримуються її умов, а все змінилося відтоді, як Росія анексувала Крим.
Новини про плани Північноатлантичного альянсу з’явилися минулого тижня, коли Володимир Путін підписав угоду про продаж природного газу в Китай. “Це було сприйнято як ознака повної зневаги по відношенню до Заходу, який ввів санкції проти Росії”, – відзначає автор статті.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас