Ціни на пальне будуть стабільні: ще один прогноз експертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на пальне будуть стабільні: ще один прогноз експертів

Енергетика
675
Експерти обіцяють стабільність нинішніх цін на паливо (в середньому 15,2 грн за літр «А-95» і 14,75 грн за літр дизпалива).
«Немає передумов для того, щоб ціни радикальним чином змінювалися: світовий ринок нафтопродуктів стабільний, курс гривні теж», – говорить директор консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн. На його думку, головним сигналом проти подальшого подорожчання «стало рекордне зниження продажів» – на 20% або приблизно на 150 тис. т нафтопродуктів на місяць.
За розрахунками аналітиків «А-95», за курсу 12 грн/$ середня ціна бензину повинна бути 16,2 грн/л, дизпалива – 15,7 грн/л (з рентабельністю до 10%). Але реально паливо продається на гривню дешевше, оскільки втрати від подальшого падіння попиту можуть завдати ще більших збитків, а так трейдери точно працюють без втрат.
Президент об’єднання ринку операторів нафтопродуктів Леонід Косянчук також переконаний, що ціни підвищуватися поки не будуть. На його думку, учасники ринку сподіваються на зміцнення гривні до 10,5-10,8 грн/$ (нагадаємо, 80% палива імпортуються), після чого можна буде говорити про здешевлення.
Експерт консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко вважає, що вже днями, зважаючи на стабільність курсу, трейдери можуть виключити з вартості палива ризики, пов’язані з можливим зростанням курсу гривні (до 50 коп./л). «Але ціни навряд чи впадуть без втручання АМКУ або Кабміну», – вважає Сіренко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас