В українських банках знову почався приплив депозитів - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В українських банках знову почався приплив депозитів - НБУ

Кредит&Депозит
4993
Як повідомила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Нацбанку Олена Щербакова, в останні два місяці вдалося переломити негативний тренд на банківському ринку, і до українських фінустанов знову почався приплив депозитів. Зокрема, в квітні депозитна база банків приросла на $250 млн.
Банкіри вважають, що ситуацію вдалося змінити насамперед завдяки впровадженню коротких і гнучких депозитних програм, які заспокоювали клієнтів в неспокійний час, і надавали їм гарантії повернення коштів у будь-якому випадку.
“Від початку 2014 року багато банків активно розробляли і пропонували нові депозитні та ощадні продукти, які б максимально відображали поточні потреби клієнтів за сформованих умов. Тому на ринку з’явилися продукти з додатковими гарантіями збереження коштів, полегшеним і швидким доступом до заощаджень, при цьому з високою прибутковістю”, – розповідає Іван Істомін, заступник голови правління Фідобанка.
При цьому, за його словами, банки навряд чи закриють ці програми і після президентських виборів, хоча очікують суттєвої стабілізації ситуації у фінансовій сфері.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас